dinsdag 25 maart 2014

Ze staan vooraan

Gezaghebbende en vooraanstaande politici stappen uit de PVV... hoezo zijn de ratten die het zinkende schip verlaten ineens gezaghebbend en vooraanstaand? Voor de slijmerige journalisten zeker, die al jaren doodsbenauwd zijn om voor links of politiek correct uitgemaakt te worden. Geen ernstiger verwijten tenslotte.

Natuurlijk ben ook ik blij dat de rotting van de PVV wat meer zichtbaar wordt, en dat andere partijen hun onderdanigheid nu durven loslaten. Maar ik ben er niet gerust op, het monster is nog bepaald niet uitgeroeid. Als je in sprookjes een kop van een draak afhakt komt er minstens één bij. Als eerst de LPF en vervolgens de PVV ontbindt, kon er wel eens iets nog verschrikkelijkers ontstaan.

Iedereen doet net alsof het om de ‘uitspraken’ van Wilders gaat, of om zijn Goebbels-imitatie. Nu ineens gaat hij te ver?! Wilders is al jaren en jaren racist, al heeft ie zich nog nooit tegen groepen gekeerd om hun ras of huidskleur. De juiste benaming voor iemand die mensen groepsgewijs uitscheldt, vernedert en maatschappelijke problemen aanwrijft, is fascist. Dat Wilders hoogstpersoonlijk een scheidslijn aanbrengt tussen geloof en gelovigen, tussen ideologie en aanhangers, helpt niet. Als je vindt dat islam een achterlijke religie is dan impliceer je dat moslims achterlijk zijn.

Toen Wilders nog voor de VVD lid was van de vaste Kamercommissie voor sociale zaken, insinueerde hij stelselmatig dat zieken, gehandicapten en werklozen hun problemen simuleerden, te lui waren om te werken, en alleen door ze te straffen gedwongen konden worden om aan de slag te gaan. Blaming the victim: zo hoeft de politiek geen maatschappelijke problemen op te lossen.

Dat is in mijn ogen het meest kwalijke aan de PVV, politiek zonder ideeën en zonder verantwoordelijkheid. Alleen maar tegen, tegen, tegen. Tegen mensen die door de PVVers in de categorie ‘anders’ zijn gestopt. Tegen de liberale rechtsstaat, die grenzen stelt aan onmaatschappelijk gedrag. Tegen bestuurders, die met compromissen en lastige besluiten afwegingen maken en zo proberen om de waarden van onze open samenleving zo goed mogelijk te behouden. Tegen politici, die de Grote Wilders niet naar de mond praten en naar de ogen zien.

Als de PVV beweert ergens vóór te zijn, gaat het – sinds een paar jaar, want oorspronkelijk namen ze het tegenovergestelde standpunt in – om eisen: de PVV eist meer geld, meer zorg, meer geluk voor de categorieën die ze tot Het Nederlandse Volk rekenen. Aangezien de analyse van de PVV over tekorten aan geld, zorg en geluk is dat die zijn veroorzaakt door kwade machten zoals buitenlanders, de EU, linksen, politici, geloven de simpele zielen dat er eenvoudig meer geld, zorg en geluk uit de hemel zal vallen zodra al die kwade machten bestreden en verslagen zijn.

De wapens die ze voor die strijd gebruiken zijn schelden en zetels veroveren om zo andere partijen te beletten politiek te bedrijven.
En dat lukt nog steeds, ontbinding of niet. De Grote Leider Wilders, de vooraanstaande en gezaghebbende PVVers, slimme discipelen als Bosma en gestoorde sekteleden als Graus, weten nog steeds groot enthousiasme te genereren bij types waarvan je je afvraagt wat zíj dan voor bijdrage leveren aan een welvarende en vrije samenleving. Het monster is gewekt. En het gaat voorlopig niet meer slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten