dinsdag 31 mei 2011

Partij tegen vrijheid

PVVers hebben maling aan vrijheid. De naam van de partij is net zo cynisch als het verschrikkelijke Arbeit macht frei. Het is nogal onduidelijk wat PVVers willen, maar er kan geen misverstand zijn over wat ze niet willen. Er mag geen vrijheid van meningsuiting zijn, grondrechten moeten worden afgeschaft, geen vrijheid van vergadering of vereniging, geen godsdienstvrijheid, geen demonstratievrijheid. Eerst schaf je de rechten af, vervolgens de fysieke bewegingsvrijheid van burgers (gebiedsverboden, beroepsverboden, tramverboden, het kan niet op) en uiteindelijk lijkt het me voor de hand liggen dat je gewoon hele groepen burgers afschaft (alle illegalen het land uit, alle moslims, alle buitenlanders, alle verslaafden, kunstenaars, intellectuelen, activisten, niet-PVV-stemmers…).
Het is moeilijk te begrijpen wat de PVV drijft. Angst, denk ik. Angst voor de boze wolf onder het bed. Wilders trekt de deken over z’n hoofd en vraagt papa om alle enge figuren weg te jagen.
Het wordt tijd dat papa Geertje laat zien dat de booswichten alleen in z’n fantasie bestaan.
Zie dit nou weer.

2 opmerkingen:

  1. Wat PVVers willen? Macht natuurlijk. PVV staat vooral voor vrijheid "voor ons". Electoraal heel handig, want in deze abstracte "ons" kan iedereen zich herkennen. Iedereen kent wel een "hullie" waartegen hij beschermd wil worden. Je ziet juist vaak dat PVVers in de problemen komen waar ze die "ons" moeten concretiseren. Dwing ze om d.m.v. objectieve criteria helder te maken wie er dan allemaal wel of niet bij horen, en ze komen vanzelf in hun vuilbruine hemd te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mart vindt het ongepast dat er een Godwin in deze blog staat.
    Mijn reactie:
    Dat is wel een enorme versimpeling, aan twee kanten. De PVV is een democratisch gekozen partij ja, en het is een partij die waarborgen voor de democratische rechtsstaat af wil schaffen, die heel selectief bepaalde groepen mensen wel en andere groepen mensen geen rechten wil geven, die Kamerleden en Statenleden heeft die bepaald niet kunnen bogen op onbesproken gedrag en die een grove stijl hanteert van schelden en onbeschoftheden. Typisch fascistisch. Het andere deel, de versimpeling van fascisme tot de massamoord, is ook niet van mij. Fascisme is een vorm van populisme, ideologie, stijl, en wat mij betreft leidt dat niet onvermijdelijk tot moord en oorlog maar wel tot uitholling en uiteindelijk afschaffing van de democratische rechtsstaat.

    BeantwoordenVerwijderen