dinsdag 28 februari 2017

TerreurbestrijdingOns naïeve Gutmenschen / wegkijkers / moslimknuffelaars / linkse elite / landverraders wordt vaak verweten dat we de terreurbestrijding belemmeren. We doen alsof het recht op privacy absoluut is, geven de veiligheidsdiensten geen mogelijkheden om terroristen te pakken, en hebben geen oog voor de zorgen en angsten van gewone mensen omdat we in afgesloten bubbels leven.
Maar als we nou net zo bang zijn als die gewone mensen, misschien zijn we dan gewoon dapperder. We beseffen dat we dapper moeten zijn, omdat we iets veel groters en belangrijkers te beschermen hebben dan de landsgrenzen.

Wij willen geen beperkte veiligheid in de zin van de zekerheid dat je niet door een bom opgeblazen wordt of door een griezel de hals doorgesneden. Voor ons is veiligheid bescherming tegen alle bedreigingen van ons leven, onze vrijheid, onze waardigheid. Bedreigingen die niet alleen van extremistische moslims of asociale Marokkanen komen, maar ook van nazi’s, van gewelddadige actiegroepen, van cynische bedrijven die allerlei risico’s op ons afwentelen.  En van machtsmisbruik, corruptie, opportunisme of willekeur in de Staat.

Wij geloven pas dat we veilig zijn als er instituties en procedures zijn waar we op kunnen vertrouwen. Als iedereen gelijk behandeld wordt, als onze mensenrechten gerespecteerd en beschermd worden, als politici verantwoording afleggen en als er ruimte is voor kritiek en oppositie.

Wat mij nou zo kwaad en bang maakt is de tunnelvisie van rechtse partijen die alleen maar moslimterroristen proberen te bestrijden. Door hun oogkleppen missen ze de veel grotere gevaren. Daarmee maken ze Nederland een doodeng land om in te leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten