zondag 26 februari 2017

Selectieve journalistiekAan het interview van BBC-journalist Sweeney met Wilders is veel te zien. Het gebrek aan overtuigingskracht van Wilders en zijn kinderachtige gestamel tegen islam en EU. Hoe belangrijk een goeie journalist is die kennis heeft verzameld voordat hij het interview in gaat, en die kritisch dóórvraagt. De waarde van een onafhankelijke redactie (BBC) en van een vrij medium (youtube) die een kant van de PVV laten zien die de partij zelf liever verborgen houdt.
En natuurlijk vooral de inhoud: Wilders noemt de EU ‘totalitair’. En hij is alleen maar voor zijn eigen gewin zo begaan met onze veiligheid en bescherming tegen terreuraanslagen, want hij blijkt volstrekt vergeten te zijn dat er bijna 200 Nederlanders in één klap werden vermoord door Oekraïense terroristen of door Russische militairen terwijl er geen oorlog was (en dan geldt zo’n aanslag als terreur).

Het herinnert me aan elke keer als er gerefereerd wordt aan terreuraanslagen met (vracht)auto’s. Of het nou een foto-onderschrift is bij betonnen blokken in een feestende binnenstad, of een nieuwsbericht over iemand die op een mensenmenigte is ingereden, steeds wordt er wel naar Nice en Berlijn verwezen en niet naar Apeldoorn. Terwijl daar toch de eerste terreuraanslag in Nederland met een auto gebeurde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten