zaterdag 13 januari 2018

Anti-immigratiebeleid

Volgens Bolkestein (Immigratie afremmen kan maar op een manier) moeten alle ontwikkelingsinspanningen gericht worden op geboortebeperking. Hij merkt er enigszins cynisch nog bij op dat het het leven van moeders zeer zal verbeteren als ze minder kinderen krijgen.

Dat is cynisch, omdat het krijgen van minder kinderen, toegang tot voorbehoedmiddelen en controle over het eigen lichaam, en verbetering van levensomstandigheden van moeders vooral gevolgen zullen zijn van economische en politieke kansen. Het rijke Europa kan zich niet van de verantwoordelijkheid afmaken om welvaart te delen, met het uitdelen van de pil aan vrouwen die verder geen steun krijgen bij hun emancipatie.

Andersom, als we economische ontwikkeling in emigratielanden mogelijk maken door onze markten niet meer tegen hun goedkopere producten te beschermen en door geen onrealistische leningen aan corrupte regimes te verschaffen, en als we politieke ontwikkeling ondersteunen door rechtsstatelijke instituties te helpen opbouwen en stoppen met het leveren van wapens aan dictators, zullen niet alleen de zonen van die moeders thuis kunnen blijven, de moeders zelf krijgen dan gelegenheid om zich te organiseren, om onderwijs en zorg te eisen en om financieel onafhankelijk van echtgenoten en zonen te worden.

Dus ja, er is een verband tussen bevolkingsgroei, vruchtbaarheid en immigratiedruk, maar het verband is niet zo simpel als Bolkestein doet voorkomen.

2 opmerkingen:

  1. Zou het voorstel van Bolkestein niet leiden tot een 'eugenics'achter beleid?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook dat nog eens. Maar ook zonder dat risico is het een omdraaiing van oorzaak en gevolg.

      Verwijderen