dinsdag 8 maart 2016

BlasfemieMoslimterroristen hebben wel erg weinig vertrouwen in hun god. God zou als een rechtvaardige rechter moeten oordelen over goed en kwaad, over verdienste en zonde en de vraag of iemand wel vroom genoeg geleefd heeft naar de voorschriften van sharia. En god wordt dan ook nog geacht om mensen tot de hel te veroordelen als ze die verdiend hebben. Ik neem aan dat god bovendien in een hel voorziet, of toch tenminste aan satan opdracht geeft om een hel te onderhouden.

Maar nee, moslimterroristen rekenen er niet op dat god dat allemaal adequaat regelt. Niet satan maar zijzelf zorgen voor een hel, en wel op aarde, hier en nu. Ze hebben niet het geduld om te wachten tot het laatste oordeel en niet de bescheidenheid om het oordelen aan god over te laten. Zij selecteren (niet overdreven selectief) wie in aanmerking komt voor de gruwelen die zondaars toekomen.

Als ik god was zou ik nogal beledigd zijn. Ik dacht dat het alleen god toekwam om te oordelen, maar nee hoor die terroristen stellen zichzelf boven of toch tenminste in de plaats van god. Ooit gold dat als blasfemie maar de heren en dames claimen alvast hun plaatsen in de hemel, als een religieuze variant van het ‘bezet’ op straat voor koninginnedag. Als de hemel in zo’n ruimhartige mate vooruit gereserveerd wordt zal het er te vol zijn voor god zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten