dinsdag 19 juli 2016

Alles wat aandacht krijgt, groet,



Een ernstig gestoorde moordenaar rijdt met een vrachtwagen zoveel mogelijk mensen dood, en meteen weet iedereen zeker dat het om een moslimterrorist gaat. Zo snel mogelijk worden daar de bewijzen bij gezocht. Hij was Tunesisch – gewelddadig volkje nietwaar? Zijn ouders waren islamitisch – dan is hij ook moslim, of ie nou praktiseert of niet. Bekend bij de politie – was er niet een duidelijk verband tussen criminaliteit en terrorisme? Als klap op de vuurpijl: uit zijn zoekgeschiedenis blijkt dat hij een ongezonde belangstelling had voor recente moslimterreuraanslagen en voor IS.

Ja aan m’n hoela! Door een andere interpretatie van de dingen die over de moordenaar bekend worden rijst bij mij een heel ander beeld op. Dat van een enorme mislukkeliing, een lulletje dat zocht naar een manier om maximaal indruk op de wereld te maken. Hij kon niks, was een enorme loser, maar het was ook hem wel duidelijk dat IS en islamterroristen door de hele wereld uiterst serieus worden genomen. Dat wilde hij ook, een angstaanjagende gigant zijn.

Ik geloof er helemaal niks van dat Bouhlel politieke of religieuze motieven had – politiek is voor zo’n sneue loser veel te ingewikkeld. Ik denk dat ie aandacht en ontzag wilde en hij had genoeg varkensslimheid om te zien hoe je dat op dit moment voor elkaar krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten