zaterdag 14 maart 2015

OV chiptip



Ik vind die hele ov chipkaart nog steeds een schandaal, maar nou heb ik toch een lichtpuntje ontdekt. Een ‘anonieme’ kaart verloopt op enig moment, de datum staat op de kaart. Als je dan je saldo er weer vanaf wil krijgen, betalen ze dat niet netjes gewoon cash uit aan de balie maar moet je kaart en formulier opsturen (met postzegel en zonder de kaartkosten retour) en daarbij je naam, adres, geboortedatum, geslacht, bankrekeningnummer en emailadres opgeven. Het schandaal kent geen grens.
Maar! Je kan negatief saldo hebben. Als je dat nou eens goed uitmikt vlak voor de kaart verloopt, krijg je eindelijk een paar centen terug van de dieven van translink. Ze kunnen je wel achterhalen – dankzij het opladen met je bankpas moet het eenvoudig zijn om je identiteit te achterhalen en te koppelen aan een specifieke ‘anonieme’ kaart met uniek nummer – maar het zou wel heel erg grof zijn als dat ook werkelijk zou gebeuren.

1 opmerking:

  1. Je kunt tot € 4,00 negatief staan op de kaart (ook bij persoonlijke kaarten). Omdat je vooraf € 7,50 voor de kaart heb moeten betalen, lijdt je dus sowieso altijd minimaal € 3,50 verlies op de kaart.

    BeantwoordenVerwijderen