donderdag 27 juli 2017

Dames en heren



Tot diep in de jaren zestig was het zó relevant of een vrouw getrouwd was of niet, dat er bij ontmoetingen en in officiële post onderscheid werd gemaakt tussen 'mevrouw' en 'mejuffrouw'. Te bizar voor woorden natuurlijk en het werd steeds absurder naarmate er meer vrouwen ongetrouwd door het leven gingen (en daar geen diepe schaamte bij voelden).

Het is toch niet zo moeilijk, om waar mogelijk mensen genderneutraal te benaderen? Kwestie van hoffelijkheid. En wat is precies de noodzaak van aparte mannen- en vrouwenwc's, als wc's gewoon goed schoon gehouden worden?

Tegelijk is het nou ook weer niet zo dat grote groepen Nederlanders veel last hebben van het feit dat meer dan 95% (99%?) gewoon man of vrouw is, al naar gelang hoe ze geboren en opgevoed zijn. Wie een piemel heeft maar zich meer vrouw voelt, kan toch gewoon het damestoilet in?

Misschien, als we eens wat aardiger voor elkaar zouden zijn, en als de overheid en bedrijven zich eens helemaal niet zouden bemoeien met ons geslacht, zou de discussie over dames en heren alweer voorbij zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten