woensdag 16 april 2014

Kamerlid

Met een groepje politicologen zijn we op bezoek bij een Kamerlid. Toevallig eentje waarvan ik weet dat hij volkomen andere politieke opvattingen heeft dan ikzelf, van een partij waar ik van m’n levensdagen nooit op zou stemmen. Hij en z’n medewerker zien er compleet stereotype uit, perfect gecast voor hun rollen.
Het is erg leuk. De man praat in hoog tempo twee uur vol, interessant, met humor, open. We voelen ons prettig persoonlijk benaderd, het is onderhoudend en boeiend. Hij heeft duidelijk een goed verstand, menselijk inzicht, spreektalent en hij werkt keihard. Bovendien begrijpt hij het politieke spel uitstekend en weet hij machtspolitiek te combineren met een uitstraling van oprechtheid en integriteit.
Ik ben weer eens onder de indruk, zoals bijna iedere keer als ik politici persoonlijk meemaak. Ook al is het beeld dat je van iemand krijgt op basis van nieuwsberichten en AO’s net zo goed waar, in dat plaatje mist altijd een heleboel. De kwaliteiten en capaciteiten van volksvertegenwoordigers en bestuurders komen gewoon niet over bij Pauw en Witteman of in hun tweets.
En ook de manier waarop zulke mensen indruk weten te maken, als topacteurs zonder onderscheid tussen persoon en rol, vraagt om respect.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten